Апеляційний суд розглядав скаргу захисту Антоненка на продовження йому запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою на два місяці до 19 грудня. Про це інформує 24 канал.

Тим часом Заслужив повагу: Хомчак вперше прокоментував справу Андрія Антоненка

В результаті суд залишив без задоволення скаргу захисту та залишив Антоненка під вартою.

Тим часом під будівлею суду триває акція протесту на підтримку Андрія Антоненка. Будівля суду і зал засідань упродовж усього дня взяті під посилену охорону правоохоронців.

Антоненко
Андрій Антоненко в залі суду, його посилено охороняють правоохоронці / Фото Андрія Костюка, 24 канал

Антоненко – поет, музикант і ветеран війни на Донбасі, він заперечує свою причетність до цього злочину. Те ж саме заявляють волонтерка і лікар Юлія Кузьменко, а також бойовий медик Яна Дугарь. Їх захист і вони самі спростовують звинувачення слідства у справі, називають це політичними переслідуваннями та наполягають на власній невинуватості.

правоохоронці
Правоохоронці під судом / Фото Андрія Костюка, 24 канал

Справа про вбивство Шеремета викликала неабиякий резонанс. Велика кількість українців не вірять, що злочин могли вчинити Антоненко, Кузьменко і Дугарь.

Дивіться також На Юлію Кузьменко знов наділи електронний браслет

Під час розгляду справи або ж апеляцій захисту під будівлею суду зазвичай чатують небайдужі, які очікують звільнення Антоненка з-під варти. Вже кілька разів вони протестували проти рішень суду залишити Антоненка за ґратами та навіть пікетували держдачу президента Зеленського.

Більше про справу Шеремета та те, у чому підозрюють Антоненка, Кузьменко і Дугарь – за посиланням.