Продавці заявляли, що книга – заборонена

Про це у фейсбуці написав сам Вахтанг Кіпіані. Також він виклав скриншот відповідного повідомлення.

Актуально Хотіли звільнити за зв'язки з окупантами: рішення по книзі про Стуса приймала скандальна суддя

Мовиться про магазин "Форзац" на інтернет-платформі Rozetka. Ті у коментарі покупцям заявили, що у них закінчилися залишки вищезазначеної книги. А щодо нових надходжень, то, за їхніми словами, "за рішенням суду вона є забороненою до друку, тому тиражів більше друкувати не будуть".

Журналісти 24 каналу зв’язалися з представниками "Форзацу". Ті пояснили, що вранці до них почали звертатися багато людей з проханням замовити книгу. Однак у них був невеликий залишок останнього тиражу.

Його звісно не могло вистачити на всіх охочих. Видавництво повідомило тільки після 11:30, що має плани на новий наклад,
– кажуть у "Форзаці".

Водночас продавец запевнив, що новий наклад книги, коли він з’явиться, у них можна буде купити.

Книгу все ж надрукують

І Вахтанг Кіпані, і видавництво Vivat заявляють, що новий наклад книги надрукують. Попередній розкупили за лічені хвилини і у видавництві, і у решти дистриб'юторів. Загалом було розповсюджено 19 900 книжок.

"Ми ухвалили рішення додрукувати новий наклад, поки рішення суду не вступило в силу та ми маємо на це право", – наголосила директор із маркетингу видавництва Катерина Аврамчук.

Новий наклад орієнтовно з’явиться 2 листопада та становитиме 3 500 примірників. А коштуватиме книга, як і раніше, – 260 гривень. Наразі ж можна зробити предзамовлення, але лише в інтернет-магазині Vivat та особисто у автора Вахтанга Кіпіані.

Радимо ознайомитися Життя було його протестом: очевидці про життя Василя Стуса в таборі та загадкову смерть

Що цьому передувало

  • У 2018 році зі сценарію фільму "Заборонений" про Василя Стуса видалили усі згадки про Віктора Медведчука. Зі слів учасників зйомок, продюсерам дзвонили "з адміністрації Медведчука" і вимагали прибрати сцену суду над поетом. Після скандалу знімальна група фільму вирішила дозняти видалену сцену суду за участю адвоката Стуса.
  • У серпні 2019 року Віктор Медведчук подав позов із вимогою заборонити розповсюдження книги "Справа Василя Стуса" авторства історика та журналіста Вахтанга Кіпіані.
  • 19 жовтня 2020 року Дарницький райсуд Києва зобов’язав автора книги "Справа Василя Стуса" Вахтанга Кіпіані та видавництво Vivat видалити з твору інформацію про Віктора Медведчука та заборонити розповсюдження накладу.
  • Медведчук апелює до права на повагу до честі та гідності, недоторканість ділової репутації.

Цитати, за які судився Медведчук  Інфографіка 24 канал
Цитати, за які судився Медведчук / Інфографіка 24 каналу