Також Разумков зауважив, що поки не бачив документів з Кабінету Міністрів або подання прем'єр-міністра про звільнення пана Степанова. Про це голова Верховної Ради сказав під час брифінгу, пише 24 канал.

Важливо До Степанова критично ставляться всі фракції, – Стефанишина

Він додав, що у теперішніх умовах залишити МОЗ без керівника – не є доречним.

Я не чув про його відставку. Я думаю, що треба буде виходити збалансовано, тому що сьогодні залишити міністерство без керівника – це точно не варіант,
– сказав Разумков.

Раніше прем'єр-міністр України Денис Шмигаль не підтвердив чутки про можливе звільнення міністра охорони здоров'я Максима Степанова.

Що відомо про можливу відставку Степанова

  • Нещодавно українські ЗМІ почали поширювати інформацію про можливу відставку очільника МОЗ Максима Степанова. Журналісти посилались на власні джерела в Офісі Президента.
  • Зважаючи на таку новину, вже почали обговорювати кандидатуру на посаду нового голови МОЗ. Навіть припустили, що замінити Степанова може головний санітарний лікар України Віктор Ляшко.
  • Нардеп від партії "Голос" Ярослав Железняк заявляв, що 13 листопада Кабмін підписав документ, який розпочне процес звільнення Степанова.
  • Активісти та громадські організації періодично проводять протести за відставку Степанова. Це розпочалось ще у травні 2020 року. Все через певні рішення міністра в питаннях бюджету.

Цікаво Чи стане Ляшко главою МОЗ замість Степанова: відповідь Шмигаля

Позиція очільника МОЗ

Міністр охорони здоров'я Максим Степанов заявив, що не збирається звертати увагу на розмови про його відставку.

Я вважаю, що нам точно є чим займатися. У нас є конкретні результати по боротьбі з епідемією і всієї пандемією. Так, ми бачимо і говоримо максимально відкрито і чесно про проблеми, які є, і шляхи їх подолання,
– наголосив Степанов.