Так, поліція відкрила провадження за статтею "Втручання в діяльність працівника правоохоронного органу, судового експерта, працівника державної виконавчої служби, приватного виконавця". Про це повідомляє пресслужба поліції Києва на своїй фейсбук-сторінці.

Актуально Справа Шеремета: чоловіку під судом стало зле через дії поліцейських, його забрала "швидка"

Санкція статті передбачає штраф від 850 до 3 400 гривень, виправні роботи до 2 років або арешт на пів року.

Група активістів заблокувала виїзд службового транспорту з території суду. Правоохоронці проводять з громадянами роз’яснювальну роботу аби відновити правопорядок та забезпечити безперешкодний проїзд службового автотранспорту,
– пояснили у поліції.

Там також уточнили, що на прохання поліцейських припинити протиправні дії активісти не реагували. Натомість стали палити та кидати фаєри, петарди, каміння та палиці у бік правоохоронців. Аби забезпечити проїзд службового транспорту правоохоронці відтіснили блокувальників та зробили коридор для проїзду спецавтомобіля.

Що спричинило сутички під Шевченківським райсудом

Річ у тім, що 21 жовтня суд продовжив тримання під вартою для підозрюваного у вбивстві журналіста Павла Шеремета Андрія Антоненка. Антоненка залишили під вартою ще на 2 місяці. Ще одна підозрювана – Юлія Кузьменко – надалі буде під домашнім арештом. Також продовжили особисті зобов'язання для Яни Дугарь.

Під судом зібралося багато людей, які були незгодні з цим рішенням. Свого апогею сутички між протестувальниками й силовиками досягли, коли Антоненка намагалися вивезти з суду. Правоохоронці утворили ланцюг, яким відтіснили антивістів.

До теми Після рішення по Антоненку під судом спалахнули сутички: відео

Відомо, що в сутичках постраждали двоє людей. Як розповіли очевидці, правоохоронці в ланцюгу просто затоптали одного чоловіка. Йому знадобилася допомога швидкої. Іншого постраждалого госпіталізували.

Справа Шеремета: коротко про головне

Журналіст Павло Шеремет загинув 20 липня 2016 року. Його підірвали в автомобілі, що належав власниці "Української правди" Олені Притулі.

Про розслідування вбивства довго не було відомо жодних деталей. Через 3 роки, у грудні 2019-го правоохоронці затримали 3 підозрюваних: волонтерку, військового медика, ветерана й музиканта. Їм оголосили підозру і відправили до СІЗО.

Кого підозрюють у вбивстві журналіста:

  • військового Сил спеціальних операцій ЗСУ та музиканта Андрія Антоненка;
  • волонтерку й дитячого хірурга Юлію Кузьменко;
  • військового медика Яну Дугарь.

Усі вони свою провину заперечують, більшість українців також їх захищають. Річ у тім, що безліч доказів слідства адвокати з легкістю спростовують.