Як повідомляє "Суспільне", окрім Зеленського, Авакова та Геращенка адвокати хочуть допитати ще приблизно 30 осіб. Про це розповів адвокат однієї з фігуранток справи Юлії Кузьменко Тарас Безпалий.

Варто знати З'явилась нова версія вбивства Шеремета: розслідування ЗМІ

Чому їх хочуть допитати

Як ствердив адвокат Безпалий, Зеленський, Аваков та Геращенко під час багатьох брифінгів нібито розповідали про "численні і беззаперечні докази причетності Кузьменко, Дугарь, Антоненка до вбивства Павла Шеремета". Однак до цих заяв адвокати не мали цих доказів.

Я хочу зрозуміти звідки взагалі вони мали доступ до матеріалів, хоча вони не є учасниками справи і офіційно не мають права навіть доступу до цих матеріалів,
– зауважив Безпалий.

Прокурор просить допитати 263 свідків

У зверненні прокурора йдеться про те, що сторона звинувачення викликає в зал суду 263 свідки. Водночас Безпалий пояснив, що у такому разі опитування буде тривати дуже довго. Річ у тім, що на кожного свідка потрібно буде виділити 15 – 20 хвилин у залі суду, передає УНІАН.

Взагалі свідків було 700 і добре, що вони 700 не заявили,
– зауважив Безпалий.

Адвокат наголосив, що залучення свідків має бути обґрунтоване. Однак наразі неможливо оцінити, чи є важливими ці свідки. "Не написано, що саме вони хотіли б, щоб ці свідки підтвердили чи спростували", – сказав Безпалий.