Що сказав Зеленський

Зеленський подякував очільнику Червоного Хреста за його візит на Донбас. Про це повідомила пресслужба Офісу Президента.

Зверніть увагу Обмін полоненими: кого визволятиме від окупантів ТКГ – відповідь Єрмака

Щоб відчути, що відбувається на Донбасі, треба бути там. Важливо те, що ви розумієте, що треба бути по обидві сторони контактної лінії,
– наголосив Зеленський.

Він попросив лідера Червоного Хреста допомогти узгодити з Росією списки для обміну полонених за формулою "всіх на всіх". Маурер пообіцяв, що це питання стане пріоритетним для комітету.

Окрім того, Зеленський подякував лідеру Червоного Хреста за допомогу, яку комітет повсякчас надає Україні.

Особливу увагу український президент звернув на внесок Червоного Хреста у роботу підприємства "Вода Донбасу", яке забезпечує українців по обидві сторони лінії розмежування питною водою.

Читайте також Нагадай про кожного: в Києві пройшла акція на підтримку бранців Кремля – фото

Що сказав Маурер

  • Лідер Червоного Хреста похвалив українську владу за відновлення мосту у Станиці Луганській та облаштування нових та комфортних КПВВ.
  • Маурер наголосив, що для Червоного Хреста Україна – перша у Європі та 8 у світі країна за обсягом виконаної роботи. Міжнародний комітет продовжить робити усе можливе для допомоги українському народові.
  • Очільник Червоного Хреста також наголосив, що Україна – одна з найбільш замінованих територій світу. Комітет візьме участь у протимінній діяльності на її територіях.