Ультиматум режиму Лукашенка: причини та передумови

Про це колишня кадидатка в президенти Білорусі Світлана Тихановська написала у своєму телеграмі. Свій крок вона пояснює тим, що вже 2 місяці пройшло, як нація прокинулася та проголосувала за зміни.

До теми Ви знаєте, що робити, – Тихановська відреагувала на придушення протестів 11 жовтня у Білорусі

"Ми вийшли на вулиці, щоб повернути свої голоси, і отримали за це кулі, кийки, тюремні камери та цинічну брехню режиму. Не намагайтеся видавати це за діалог. Це державний терор", – зазначила політикиня.

Також вона закликала тих, хто все ще підтримує, більше не підтримувати цей режим. Адже кожен, хто ще не вирішив перейти на бік народу, – співучасник терору

"Якщо ви не зробите цього – отже, це вашими руками зараз б'ють наших бабусь і дідусів. Це через вас їм погрожували зброєю – можливо, вперше з їхнього страшного військового дитинства", – зауважила Тихановська.

За її словами, упродовж цих двох місяців тривали криза, насилля та беззаконня.

І з нас досить. 25 жовтня ми оголошуємо Народний Ультиматум. У режиму є 13 днів, щоб виконати три обов'язкові вимоги,
– наголосила екскандидатка в президенти.

Які три основні вимоги має виконати влада Білорусі

  • Лукашенко повинен оголосити про відхід.
  • Насильство на вулицях має зупинитися повністю.
  • Всіх політв'язнів слід звільнити.

Що буде після 25 жовтня

Якщо до 25 жовтня влада Білорусі не виконає вищезазначені вимоги, вся країна мирно вийде на вулиці з Народним ультиматумом. І 26 жовтня почнеться національний страйк всіх підприємств, блокування всіх доріг, обвал продажу в державних магазинах.

"У вас є 13 днів, щоб виконати три умови. У нас є 13 днів, щоб підготуватися, і весь цей час білоруси будуть продовжувати свій мирний і наполегливий протест. Ви намагаєтеся паралізувати життя нашої країни, не розуміючи, що Білорусь – сильніша, ніж режим. Оскільки ви чекали на наказ – то ось він. І термін його виконання – до 25 жовтня", – заявила Тихановська.

Цікаво Її хотіли спалити: Лукашенко розповів, як "врятував" Тихановську від смерті і дав гроші