Про це у Facebook написав один з ініціаторів – сенатор-республіканець Роб Портман.

"Я підписав листа до президента Обами з проханням відправити оборонну військову допомогу, в тому числі протитанкову зброю та броньовані авто, в українську армію для боротьби із проросійськими бойовиками. Ми повинні робити те, що ми можемо, щоб допомогти їм відстояти свою свободу", — написав політик.

Текст листа розміщено на сайті Портмана.

На жаль, самі по собі санкції навряд чи стримають Путіна. Отже, Україна потребує негайного вливання ефективного оборонного військового обладнання та фінансової допомоги для протистояння неприхованій агресії Путіна,
— наголошується в документі.

Читайте також: Військова допомога Україні може зіграти на руку Путіну, — NYT

Сенатори наголосили, що Україні критично потрібні протитанкова зброя, контрбатарейні радари, броньовані джипи, а також збільшення інтенсивності навчань, щоб мати повноцінну змогу захищати свою територію і своїх громадян.

Нагадаємо, згідно з офіційними заявами, Адміністрація США не планує поставки озброєнь в Україну "в найближчому майбутньому", бо санкції "є найкращим засобом для здійснення тиску на Росію в конфлікті навколо України".

Водночас в оборонному відомстві США вже тривалий час вивчають можливості надання Україні летальної зброї, і зараз це питання залишається "на столі".