Його можуть засудити до ув'язнення від 3 до 5 років. Втім, покарання можуть пом'якшити через те, що зловмиснику нема 18 років і він вважається неповнолітнім, повідомляє поліція Полтави.

Дивіться також Тіла знайшла донька: у Миколаєві сталося жахливе подвійне вбивство

Що відомо про вбивство чоловіка в Полтаві

Школяр, який представився активістом "Національних дружин", причепився до чоловіка 13 жовтня 2020 року. Судячи з усього, перехожий перебував у стані наркотичного сп'яніння, через що юнак й дорікав йому.​

Після нетривалої бесіди підліток кілька разів вдарив чоловіка, від чого той втратив свідомість. Через якийсь час постраждалий помер.

За даними слідства, 16-річний хлопець завдав тілесних ушкоджень 46-річному мешканцю обласного центру. Травми чоловіка виявилися не сумісними з життям, тож, він помер у лікарні.

Підозрюваний наразі перебуває під нічним домашнім арештом.

Все знімав на відео

Запис із телефону хлопця, на якому він представляється чоловікові членом "Національних дружин", розміщений в ютубі. На ньому видно, як ймовірний наркоман сидів на землі, коли до нього підійшов юнак.

На вимогу школяра, який вирішив тимчасово взяти на себе обов'язки поліції, чоловік встав і намагався щось пояснити.

Попри прохання "тримати дистанцію" в якийсь момент чоловік підійшов до хлопця достатньо близько, після чого на відео було чутно кілька ударів.

Як стверджують свідки події, постраждалий вдарився головою об асфальт.

Привести побитого до тями не вдалося.

Дивіться відео розмови 16-річного підлітка з перехожим, яка закінчилася смертю онлайн 18+: