Відповідне рішення підтримав Кабінет Міністрів під час засідання 9 грудня. Про це повідомляє 24 канал.

Важливо Історична подія, – Шмигаль доповів, що в Україні приватизували перший спиртзавод

Як сказав прем'єр-міністр Денис Шмигаль, Фонд держмайна на прикладі об'єктів Укрспирту уже продемонстрував, що успішна, прозора та справедлива приватизація можлива.

Для нашого оборонного відомства – це можливість зосередитися на розвитку профільних підприємств, які дійсно мають для української армії та економіки важливе значення і працюють для держави,
– наголосив Шмигаль.

Раніше в Укроборонпромі заявляли, що в результаті трансформації концерну, в його складі мають залишитися 65 підприємств. За рішенням наглядової ради, 17 підприємств, які фактично не ведуть економічної діяльності та давно втратили свій оборонний потенціал, будуть передані до Фонду державного майна України.

Актуально Рада заборонила приватизацію великих об'єктів: переваги та недоліки

Друга хвиля передачі оборонних підприємств на приватизацію відбудеться після ухвалення відповідного рішення наглядової ради Укроборонпрому.

Що відомо про приватизацію державних об'єктів

  • Приблизно 3 тисячі об'єктів перебуває у державній власності. Третина з них – збиткові.
  • Саме тому 2,5 тисячі підприємств планують передати на приватизацію. Уряд заявив, що це одне з ключових їх завдань.
  • Як запевнили, приватизація повинна забезпечити збільшення робочих місць та залучення інвестицій.
  • Раніше на приватизацію передали такі великі об'єкти, як "Інститут титану", Львівський державний ювелірний завод, Скадовський морський торговельний порт, Морський торговельний порт "Усть-Дунайськ" тощо.