Розшифровка містить контекст, у якому про це все говорилося, наголосив у своєму фейсбуці Влад Добош.

До слова: Підозрювана у справі про вбивство Шеремета Кузьменко подала в суд на МВС: деталі

Нехай мені ще хтось скаже, що це не політична справа і не розправа. І де тут Шеремет? Питання лише, кому це вигідно?
– заявив адвокат.

У цій розмові Юлія Кузьменко та її співрозмовниця "Т" обговорювали одразу низку різних питань. Усе почалося з того, буцімто українське військо залишилося без грошей та опустилося до рівня ще гіршого, ніж у 2014 році, коли бодай була підтримка волонтерського руху.

Пізніше обидві жінки взялися обговорювати протести "проти капітуляції", які " частково організував Петро Порошенко". Вони зазначили їхню безрезультатність у питанні тиску та впливу на чинну владу.

Тож у співрозмовниць виникла ідея "організувати напад силовиків на когось з волонтерського оточення". Вибір сакральної жертви впав на Марусю Звіробій, щодо якої вже й так відкрито кримінальну справу.

Жінки, зокрема, обговорювали можливість домовитися з поліцейськими, щоб вони буцімто побили волонтерку разом з дітьми. Наскільки серйозним було обговорення останньої теми, судити важко, позаяк вона супроводжувалася постійним сміхом обох співрозмовниць.

Розмова Юлії Кузьменко та громадянки "Т": дивіться фото

У чому саме підозрюють Кузьменко?Волонтерку, дитячого кардіохірурга Юлію Кузьменко затримали 12 грудня, а наступного дня суд взяв її під варту до 8 лютого. Слідство вважає, що саме вона прикріплювала вибухівку до авто Шеремета. Окрім того, за версією слідства, Кузьменко планувала здійснити замах на військову волонтерку Марусю Звіробій.


Кого ще підозрюють у вбивстві Павла Шеремета / інфографіка 24 каналу