Російські авіалінії заявили, що виплатять по мільйону рублів компенсації тим пасажирам, яким не потрібна була госпіталізація.

Читайте також: Люди усміхалися, думали, що все гаразд – пасажир SU1492 про посадку в "Шереметьєво"

А от пасажири, які опинилися на лікарняних ліжках, отримають по два мільйони рублів компенсації. Натомість сім'ям загиблих пообіцяли дати по п'ять мільйонів рублів.

В авіакомпанії наголосили, що подати заяву на виплату можна лише у представництві "Аерофлоту" у Мурманську або ж в офісах власного продажу авіакомпанії у Москві.

Що відомо про авіакатастрофу у "Шереметьєво"?Ввечері, 5 травня, у московському аеропорту "Шереметьєво" аварійно сів пасажирський літак, який виконував рейс до Мурманська. Під час посадки у лайнера зайнявся хвіст. Основною причиною того, що багатьом людям у хвостовому відсіку не вдалося врятуватися вважають спроби пасажирів бізнес-класу дістати з багажних полиць ручну поклажу. Відомо також, що 9 потерпілих наразі перебувають у трьох різних лікарнях Москви. Серед них є українка. Двоє людей – у важкому стані в реанімації. Загалом внаслідок авіакатастрофи загинула 41 людина, з них – двоє дітей. Наразі основною версією трагедії є помилка пілотів.

Загалом протягом останнього року у Росії виникло щонайменше вісім неприємних ситуацій із літаком Sukhoi Superjet 100.

Дивіться відео: Смертельна пожежа пасажирського літака у "Шереметьєво"