Посада Смоленкова не належала до категорій вищих посадових осіб, про це сказав прессекретар Володимира Путіна Дмитро Пєсков, пише "ТАСС".

Це цікаво: Агент ЦРУ біля Путіна: яким було завдання та чому його вивезли до США

Прессекретар президента РФ Дмитро Пєсков підтвердив, що Олег Смоленков кілька років тому був співробітником Адміністрації президента РФ, але був звільнений внутрішнім розпорядженням. Він зазначив, що мовиться про 2016-2017 роки.

Це єдине, що я вам можу сказати, іншою інформацією я не володію,
– заявив він.

Водночас прессекретар Путіна переконує, що названий ЗМІ агент ЦРУ не брав участі у нарадах з очільником Кремля. Водночас він не відповів, чи був Смоленков помічником помічника Путіна з міжнародних справ Юрія Ушакова.

"Я дав вам ту інформацію, яку міг вам дати. Природно, всю інформацію про роботу адміністрації президента надати просто неможливо", – відповів Пєсков.

Представник Путіна також зазначив, що не знає, чи був той агентом ЦРУ. За його словами, Кремль його не шукає і не знає, де колишній чиновник перебуває зараз.

Ми ж не займаємося розшуком людей,
– сказав Пєсков.

Це цікаво: Трамп назвав головного суперника-демократа на виборах президента США

Що за скандал із агентом ЦРУ у Росії?

Американські ЗМІ з'ясували, що розвідка Сполучених Штатів у 2017 році таємно вивезла з Росії свого інформатора найвищого рівня у місцевій владі. Зокрема, він займався збором інформації про безпосереднє втручання Володимира Путіна в американські вибори в 2016 році.

Тоді ж ситуація загострилась – агентові загрожувала небезпека. Не відразу, однак все ж Олег Смоленков покинув Росію – його ім'я вже "знайшли" російські ЗМІ. Все через побоювання, що Трамп видасть росіянам секретну інформацію, яка б викрила шпигуна.