У руках люди тримали фотографії зниклих та полонених. Про це повідомляє "Радіо Свобода".

Важливо З фаєрами та вимогами до Офісу Президента: в Києві пройшов Марш УПА – фото, відео

Учасники акції повторили вимоги, озвучені на акції "Нагадай про кожного". Через нетривалий час до людей вийшов представник Офісу Президента і запросив їх всередину для спілкування. Про результати зустрічі – наразі невідомо.

Головні вимоги

  1. Ухвалення закону про полонених, який законодавчо б зафіксував правовий статус та закріпив необхідну соціальну допомогу.
  2. Ухвалення закону про воєнні злочини, що дозволив би українським судам виносити вироки воєнним злочинцям, згідно з нормами міжнародного права.
  3. Забезпечення роботи Комісії Кабміну з питань зниклих безвісти.
  4. Призначення відповідальної особи при Офісі Президента з питань полонених і зниклих безвісти для покращення комунікації і координації між родинами полонених і зниклих безвісти, експолоненими та державними органами.

Зауважимо, що 10 жовтня в низці українських міст відбулася акція на підтримку українських полонених і безвісти зниклих.

Пікет під Офісом Президента
Пікет під Офісом Президента / Фото "Радіо Свобода"

Пікет під ОП 15.10.2020
Людей пустили всередину / Фото "Радіо Свобода"

Коли може відбутися наступний обмін полоненими

  • На початку серпня голова Офісу Президента Андрій Єрмак повідомляв про підготовку нового обміну в форматі "100 на 100". Єрмак висловив тоді надію, що обмін відбудеться "скоро", але точної дати не назвав.
  • За його словами, Президент України Володимир Зеленський в останній розмові з Володимиром Путіним ініціював обговорення звільнення 22 кримських татар з окупованого Криму.
  • Останній обмін утримуваними особами на Донбасі відбувся 16 квітня. Тоді з полону звільнили 20 українців.