Спочатку у Державному агентстві розвитку туризму України повідомили, що туристи постраждали під час снорклінгу. Однак туристична агенція Join UP уточнила, що українці занурювались з аквалангом з екскурсійних яхт.

Зверніть увагу Чоловік врятував дружину з пащі 2-метрової акули: фото

Деталі трагедії

Акула напала на хлопчика та його матір, вона отримала глибокі рани від укусів акули. Дитина втратила частину руки нижче ліктя. Наразі хлопчик вже переніс одну операцію, завтра його оперуватимуть вдруге. Як відомо, лікування оплачує уряд Єгипту. У турагенції зазначили, що нещасний випадок не підлягає страховому відшкодуванню, адже такі розваги заборонені.

Посольство України спілкується з рідними постраждалих. Акула покусала також інструктора, який проводив екскурсію.

Туроператор Join UP повідомив, що трагедія трапилась у Шарм-ель-Шейху на території заповіднику "Рас Мохаммед". Там, до слова, зупинка екскурсійних яхт заборонена.

Згідно з інформацією з відкритих джерел, починаючи з 1 листопада 2019 року такі послуги заборонені на курортах Синаю з метою збереження підводної екосистеми,
– зазначили у Join UP.

Де українці придбали розваги

За попередньою інформацією, українці придбали послуги не у туроператора чи його партнерів.

"Спочатку туристи звернулися до гіда у готелі щодо придбання такої екскурсії. Їм відмовили та попередили, що уряд Єгипту заборонив дайвінг з плавальних засобів. Після цього туристи вирішили придбати таку послугу у третіх осіб поза межами готелю, в якому відпочивали", – пояснили у турагенції.