Зураб Аласанія написав на Facebook, що правоохоронці прийшли з постановою на вилучення документів та електронних носіїв.

Детальніше: ДБР та СБУ прийшли з обшуками в офіс Суспільного

Він додав, що правоохоронці вели себе дуже ввічливо і спокійно.

Двері не ламали, хату не перевертали. Забрали якісь старі копії якихось старих робочих документів, а також матеріали конференції Ради Европи по стратегічному розвитку Суспільного,
– зазначив Аласанія.

Документи вилучають документи також у приміщенні Суспільного.

зураб аласанія дбр сбу обшук
Правоохоронці провели обшуки у будинку Зураба Аласанії/ Фото: Facebook Зураба Аласанії

Зураб Аласанія припустив, що обшуки можуть бути пов'язані з позовом голови Офісу президента України Андрія Богдана проти НСТУ і програми "Схеми". Через суд Андрій Богдан прагне захистити свою честь, гідність і ділову репутацію.

Аласанія підкреслив, що приховувати нічого, а також, що Суспільне готове до подальших допитів.

Інша справа, якщо стане ясно, що таким чином здійснюється тиск з метою приструнити Суспільне, то мовчати ми також не будемо,
– додав він.

Що каже глава ОПУ: Богдан пояснив свій позов до "Схем": мовиться про перетин російського кордону

Через яке розслідування Андрій Богдан подав позов?У березні 2019 року в розслідуванні програми "Схеми" йшлося, що Богдан 13 березня, ймовірно, таємно зустрівся у Конституційному суді з його головою Станіславом Шевчуком.

Такого висновку журналісти дійшли, вивчивши журнал відвідувань КСУ. Богдан підпадає під люстрацію, що забороняє йому працювати на держслужбі, а КСУ в той час розглядав люстраційний закон "Про очищення влади", який міг визнати неконституційним.