Стів Возняк народився 11 серпня 1950 року в місті Сан-Хосе, в Каліфорнії, у сім'ї інженера, вихідця з Буковини. Батьків син, він з юних літ проявив цікавість до техніки та винаходів.

Закінчив школу, вступив до університету, але вже через рік Стів бере "академку" та йде працювати в Hewlett-Packard, проектувати калькулятори. Там він знайомиться зі своїм майбутнім бізнес-партнером, тоді ще школярем Стівом Джобсом.

Шибеники-програмісти підзаробляли тим, що майстрували пристрої для зламу телефонних мереж та здійснення безкоштовних дзвінків.

Поява на ринку першого персонального комп'ютера – Altair 8800, дозволити який хлопці собі не могли, спонукала юних винахідників створити свій власний ПК. Прототип першого комп'ютера Apple вони склали у гаражі, який належав батькам Джобса. Компактний ПК, повністю зібраний на одній платі, що тримала на собі три десятки мікросхем, якісно вирізнявся серед інших аматорських комп'ютерів того часу, які продавали у вигляді комплектів для збирання. Коштував комп'ютер Джобса-Возняка 666 доларів і 66 центів.

Успіх з першим ПК переріс у створення компанії Apple Computer, у якій 26-річний Возняк став віце-президентом, а Джобс – керівником. Возняк, як і раніше – розробляв нові продукти, а Джобс – продавав їх. Такий тандем забезпечив швидкий ріст компанії – за десять років Apple вибилася у лідери на ринку персональних комп'ютерів.

І хоча сьогодні Стів Возняк відійшов від керівництва Apple, він назавжди залишиться в історії як людина, яка стояла біля витоків ПК.

Читайте також: Як українець здійснив технічну революцію у дирижаблях