Про це заявила журналіст "Голосу Америки" Тетяна Ворожко.

Зокрема, вона наголосила, що проти України ведеться гібридна війна і американські ЗМІ є одним з її інструментів.

"Західні журналісти та експерти піддаються впливові російської пропаганди, романтичному уявленню про Росію, часто є носіями ще старих радянських ідей про Україну як частину Росії, вірять у братні народи, тощо (не вірите, почитайте репортажі Саймона Шустера в журналі "Time", чи останню книгу корифея американської журналістики Марвіна Калба). Дуже часто вони пишуть на теми України саме тому, що колись працювали в московському бюро власного видання, а тепер вважаються експертами з російської тематики, куди, за визначенням, підпадає і Україна", — наголосила журналістка.

Також, за словами Ворожко, корупція в Україні – це «зручний привід Україні не допомагати». Це вигідно і для Москви і для багатьох у Вашингтоні.

"Утім, усе сказане зовсім не відміняє того, що корупція в Україні дійсно стоїть на перепоні американської допомоги та захисту суверенітету країни, а новий, професійний, чесний генпрокурор конче потрібний", — додала журналіст.

Нагадаємо, президент Петро Порошенко, під час візиту до США розкритикував статтю New York Times про корупцію в Україні. За словами Порошенка, таким чином проти України ведеться гібридна війна – шляхом дискредитації країни.