Про те, що суд вирішив залишити ветерана Андрія Антоненка під вартою, повідомила спільнота FreeRiff у фейсбуці.

До слова Справа вбивства Шеремета: Кузьменко розповіла, як і коли познайомилася з Антоненком

Прихильники Антоненка, які зібралися під будівлею суду, висловили свою незгоду з таким рішенням. Вони намагалися не дозволити виїхати автозаку з підозрюваним, повідомляє "Громадське".

У відповідь силовики намагалися відтіснити протестувальників. Вони перекрили вулицю Солом'янську, щоб автозак з Андрієм Антоненком зміг виїхати.

Сутички під апеляційним судом Києва: дивіться відео

На опублікованих кадрах помітно, як один з силовиків наздогнав і жорстко штовхнув у спину активіста. Ним виявився співзасновник політичної сили "Демократична сокира" Віктор Трегубов.

Декілька десятків людей залишилися на вулиці Солом'янській. Вони намагалися перекрити вулицю. У підсумку автівка з Андрієм Антоненком покинула суд і проїхала повз сутички.

Що відомо про вбивство Шеремета?


Журналіст Павло Шеремет загинув у Києві 20 липня 2016 року. Автівку, на якій він їхав, підірвали. Машина належала керівниці "Української правди" Олені Притулі.

Слідство тривало протягом 3 років, деталі тримали в таємниці. 2 грудня 2019 року правоохоронці повідомили, що затримали 3 підозрюваних у вбивстві: лікарку й волонтерку Юлію Кузьменко, музиканта Андрія Антоненка, військову медсестру Яну Дугарь.

Усі затримані провину заперечують. Їх підтримала значна частина українців.