Причиною заворушень, імовірно, стало те, що поліція не дала протестувальникам звести барикади. Зокрема, останні перед сутичками перегородили центральну вулицю Тбілісі автобусом і сміттєвими баками. Також на майдан вони зносили загорожі та йшли з палицями. Водночас правоохоронці перегороджували дорогу активістам до будівлі парламенту.

Усе про антиросійські протести в Грузії: Масові антиросійські протести у Грузії: головне – фото та відео

Зранку спалахнула нова хвиля протестів у Грузії

У підсумку між поліцейськими та активістами виникли сутички. Зауважимо, що перші були без жодного екіпірування. Крім того, протестувальники почали трощити все, що розташовується у центрі грузинської столиці – зокрема, машини та кіоски. Також вони закидували палицями та камінням правоохоронців і намагалися розбити вікна у кількох будинках.

Протестувальники у Тбілісі хочуть звести барикади: дивіться відео

Зрештою поліції все ж вдалося вгамувати активістів, і заворушення здебільшого припинилися. Проте час від часу деякі локальні сутички спалахують. Водночас чутно глухі звуки, схожі на постріли.

Протестувальники трощать центр Тбілісі: дивіться відео

Протести у Тбілісі розпочалися увечері 20 червня. Причиною стала нахабна поведінка парламентарів з Росії – зокрема, депутат Держдуми РФ сів у крісло спікера парламенту країни та почав говорити російською. Також він не визнає Абхазію та Південну Осетію частинами Грузії.

Зверніть увагу! Повне відео антиросійських протестів у Грузії

У результаті заворушень у центрі грузинської столиці постраждали щонайменше 69 осіб, 39 з яких – правоохоронці. Вночі проти 21 червня силовиками вдалося зачистити проспект Руставелі, де розташовується парламент країни.

Антиросійські протести в Грузії: усе, що варто знати