Про це у прямому ефірі повідомив кореспондент 24 Каналу Роман Пагулич.

На судовому засіданні було багатолюдно. Прийшла велика кількість представників медіа та прихильників самого Саакашвілі.

Деякі з присутніх вигукували до судді з вимогою говорити гучніше, адже нічого не було чути. В свою чергу суддя заявив, що якщо і наділі буде порушуватися порядок засідання, він його взагалі перенесе. І врешті переніс, але з інших причин.

Читайте також: Суд над Саакашвілі: до будівлі стягнули Нацгвардію – онлайн

Останні 3 тижні Саакашвілі був на поруках у 12 осіб, але з них на судову апеляцію з'явилося дуже мало. Наприклад, з депутатів з'явився лише Юрій Дерев'янко. Як пояснив суддя, за вимогами Кримінально-процесуального кодексу України, під час апеляції в розгляді такого роду справ потрібно, аби усі люди, які були готові були взяти на поруки Саакашвілі були присутні на судовому засіданні і підтвердили, що вони досі готові взяти під свою відповідальність підозрюваного.

Наразі у колишнього очільника Одещини немає жодного запобіжного заходу. Як відомо, прокуратура хотіла призначити йому домашній арешт, але суддя Печерського суду Лариса Цокол не задовольнила це клопотання.

Засідання щодо обрання запобіжного заходу Міхеїлу Саакашвілі перенесли на 11 січня.

Нагадаємо, Саакашвілі затримали пізно ввечері 8 грудня 2017 року. Йому інкримінують ч.2 ст.256 Кримінального кодексу (сприяння учасникам злочинних організацій та приховування їх злочинної діяльності), яка передбачає від 5 до 10 років позбавлення волі. Як відомо, його підозрюють у змові з олігархом-втікачем, "гаманцем Януковича" Сергієм Курченком, який, за версією ГПУ, фінансував останні акції протесту в Києві, ініційовані колишнім головою Одеської облдержадміністрації.