На російський Крим у картах програми Apple відреагував у своєму мікроблозі твіттер заступник міністра закордонних справ Польщі Марчін Пшедач.

Актуально: Вслід за Apple: Міжнародний інститут стратегічних досліджень назвав Севастополь російським

Він поширив на своїй сторінці допис глави українського МЗС Пристайка щодо ситуації та написав, що розчарований діями американської компанії.

Я приєднуюсь до України, мене розчарували дії Apple, яка назвала Крим російською територією. Дозвольте нагадати вам один очевидний факт: так не є. Сором вам, Apple,
– написав польський дипломат.

Читайте також: Apple позначила Крим російським: Литва підтримала Україну

Що відомо про "російський" Крим у додатках Apple? Компанія почала зображати анексований Крим і Севастополь як російську територію на картах та в додатку про погоду, якщо переглядати їх з Росії. Проте Apple не показує приналежність Криму до будь-якої країни, якщо переглядати додатки за межами країни-агресора.

У Росії кажуть, що таким чином Apple начебто усунула претензії Держдуми щодо показу Криму у своїх сервісах. В Україні рішучий протест висловили представники МЗС та його очільник Вадим Пристайко. Своєю чергою, в американській компанії поки ніяк не прокоментували інцидент.