У прямому ефірі 24 Каналу політтехнолог Тарас Березовець пояснив, як повпливає арешт сина Авакова на політичну ситуацію в Україні.

За словами експерта, сьогодні українські судді намагаються уникнути зіткнення інтересів "Народного фронту" і "Блоку Петра Порошенка".

По суті, така війна вже анонсується, тому очевидно, що це і є метою сьогодні порушеної справи. Ми вже чули заяви і міністра МВС, і "Народного фронту", які вважають, що тут перейдено кілька червоних ліній. Зокрема, в тому, що, як вони кажуть, взято заручником сина одного з членів уряду,
– розповів Тарас Березовець.

Водночас у Міністерстві внутрішній справ заявили, що вони кілька разів просили НАБУ розслідувати цю справу. За їх словами, арешт сина Авакова здійснили на тлі протистояння з так званою "грузинською командою".

Читайте також: У НАБУ є серйозні докази проти сина Авакова, – нардеп

"Одна з версій, яку я чув від своїх співрозмовників з МВС, що це все пов'язано з "грузинською командою", нібито це така помста голови НАБУ за ситуацію з Саакашвілі", – зазначив Тарас Березовець.

Політтехнолог стверджує, що це може мати руйнівні наслідки. В першу чергу, Арсен Аваков, відомий своїм норовистим характером, може, на думку Тараса Березовця, депортувати Міхеїла Саакашвілі, але не в Грузію, а повернути його назад в Польщу. Окрім цього, можливі зміни у політичній сфері.

Дивно, що ця справа спливла саме зараз, бо вона розслідується дуже давно. Мені здається, що там вже всі крапки над "і" розставлено. Все це, ймовірно, матиме серйозні наслідки, один з яких – те, що "Народний фронт" може відмовитись голосувати в рамках коаліції. Вони стали на бік свого ключового міністра в уряді, тому, в гіршому випадку, може піти мова про демарш,
– заявив Тарас Березовець.

Натомість попередні заяви експертів, що начебто дії НАБУ пов'язані з вказівками Петра Порошенка, політтехнолог вважає безпідставними. Зокрема, чоловік зазначає: НАБУ є абсолютно незалежним органом.

Читайте також: Про перспективи резонансного арешту сина Авакова, – журналіст Роман Бочкала

"Я бачу намагання виставити все так, наче Петро Порошенко причетний до цієї історії, щоб спровокувати війну між президентом та Аваковим", – зазначив політтехнолог.

Нагадаємо, у вівторок, 31 жовтня, співробітники НАБУ затримали сина міністра внутрішніх справ Арсена Авакова – Олександра, якого доправили до Центрального управління НАБУ. Окрім цього, затримали заступника голови МВС Сергія Чеботаря та представника фірми-переможця тендеру з постачання наплічників.

Арешт відбувся у справі про закупівлю МВС 6 тисяч тактичних рюкзаків за завищеними цінами. Сума розтрати коштів з державного бюджету становить 14 мільйонів гривень.