Чутки про будівництво театру в окупованому Криму жваво підтверджують російські ЗМІ. Про це заявив у фейсбуці посол України в Австрії Олександр Щерба.

Читайте також СБУ вимагає ОГХК зупинити поставки ільменіту в Крим

Що розповів посол

На початку жовтня Щерба мав телефонну розмову з директором бюро Вольфом Пріксом.

Я намагався переконати його не руйнувати свою репутацію участю в цій непрямій і в той же час однозначній легітимізації анексії. На жаль, він не прислухався до моїх аргументів,
– написав посол.

Водночас Щерба додав, що йому не лишається нічого іншого, як повідомити архітектора Прікса про санкції щодо нього та його бюро, які готує Україна.

"Наші партнери по всьому світу будуть повідомлені, що колись респектабельне архітектурне бюро укладає нині сумнівні угоди з Путіним", – наголосив посол.

Раніше у подібний скандал потрапила німецька компанія Siemens

  • У березні 2017 року Siemens передала до Росії газові турбіни. Тоді ж з'явилася інформація, що компанію, співвласником якої є Siemens, найняли для допомоги в установці цих турбін в анексованому Росією Криму.
  • Прокуратура Гамбурга розпочала провадження проти трьох співробітників концерну.
  • У німецькій компанії заявили, що нелегальна поставка відбулася без її відома. Турбіни вартістю у 213 мільйонів євро були замовлені для проєкту електростанції в Тамані – на півдні Росії, куди й були доставлені. Але потім вони раптом з'явилися на сусідньому півострові – у Криму, де були вбудовані у нові електростанції, призначені для забезпечення регіону.
  • Згодом Siemens подав позов до Арбітражного суду Москви щодо цих поставок.