Представники держав висловили підтримку близьким загиблих курсантів, інформує 24 канал.

Читайте також Падіння військового літака біля Чугуєва: знайшли тіло ще одного загиблого

Реакція ЄС

Віцепрезидент Євросоюзу і високий представник ЄС з питань зовнішньої політики та політики безпеки Жозеп Боррель висловив співчуття українцям через катастрофу літака АН-26 на Харківщині.

"Дізнався про трагічну катастрофу військового літака в Чугуєві, Україна. Думками я разом з сім'ями та друзями тих, хто втратив життя. Мої співчуття від імені ЄС президенту Володимиру Зеленському, міністру Дмитру Кулебі, міністру оборони Андрію Тарану", – йдеться у повідомленні Борреля в твітері.

Франція запропонувала допомогу

У заяві Міністерства Європи та закордонних справ Франції йдеться про те, що країна із великим хвилюванням дізналася про загибель 26 людей у результаті катастрофи, яка сталася в Україні. Представники МЗС Франції висловили співчуття родинам і близьким жертв.

"Ми солідарні з нашим українським партнером. Франція готова надати Україні будь-яку допомогу, яку вона вважає корисною за цих обставин", – заявили в МЗС.

Як відреагували в Канаді

Прем'єр-міністр Канади Джастін Трюдо на своїй сторінці в твітері також поспівчував українцям, які втратили своїх рідних та близьких у катастрофі літака ЗСУ.

Які сумні новини з України. Ми висловлюємо свої співчуття родинам та друзям, які втратили близьких людей у результаті військово-повітряної катастрофи, та бажаємо швидкого одужання тих, хто вижив. Наші думки з вами,
— написав Трюдо.

Сполучені Штати висловили свою підтримку

У США висловили співчуття сім'ям та близьким курсантів, офіцерів та екіпажу, які загинули або були травмовані внаслідок катастрофи літака ЗСУ на Харківщині. Повідомлення опублікувало відповідне посольство на сторінці у фейсбуці.

Президент Польщі направив послання Зеленському

Президент Республіки Польща Анджей Дуда направив послання президенту України Володимиру Зеленському у зв'язку з авіакатастрофою 25 вересня.

"Засмучений новиною про трагічні наслідки авіакатастрофи літака, на борту якого перебували студенти Харківського національного університету військово-повітряних сил України, висловлюю Вам від імені польського народу і себе самого глибоке співчуття. Можу вас запевнити, що у ці болючі моменти ми об'єднані горем і скорботою з сім'ями загиблих і з усім українським народом", — заявив Дуда.

Співчуття від інших держав

Від імені своїх країн висловили співчуття Україні також посол Британії Мелінда Сіммонз та посол Німеччини Анка Фельдгузен.

"Європа у жалобі разом з вами і бажає повного одужання тим, хто вижив", – відреагував президент Європейської ради Шарль Мішель.

Мої найглибші співчуття близьким загиблих у трагічній авікатастрофі під Харковом. Подумки з народом нашої братньої України",
– написав глава МЗС Литви Лінас Лінкявічюс.

Головне про авіакатастрофу літака АН-26 біля Чугуєва

  • 25 вересня у Харківській області поруч із дорогою впав військовий літак АН-26 та одразу загорівся.
  • На борту були члени екіпажу, курсанти і офіцери Харківського університету Повітряних Сил ЗСУ ім. Кожедуба – всього 27 людей.
  • Згідно з інформацією Офісу генпрокурора, внаслідок катастрофи загинуло 25 людей.
  • За даними РНБО, падіння військового літака у Харківській області сталося під час виконання навчально-тренувального польоту.

Авіакатастрофа біля Чугуєва 25 вересня
Авіакатастрофа біля Чугуєва 25 вересня / Інфографіка 24 каналу