Усі тіла знайшли

Під час аварії літака в Пакистані загинули 97 людей, які перебували на борту, двом вдалося вижити, повідомляє Aljazeera з посиланням на заяву органів охорони здоров'я та влади країни.

Важливо У Пакистані розбився пасажирський літак: всі подробиці, фото та відео

Станом на ранок 23 травня вдалося виявити тіла всіх загиблих пасажирів та членів екіпажу. Наразі встановлені особи 19 жертв.

Що відомо про людей, які вижили

Обидва постраждалих госпіталізовані з опіками. Є кілька переломів, однак вони перебувають у стабільному стані.
Крім того, щонайменше 11 жителів району, де сталася аварія, отримали поранення та травми. Здебільшого це жінки. Трагедія трапилася у час п'ятничної молитви, чоловіків не було вдома.

Попередня інформація

Раніше повідомлялося про 92 загиблих, інших п’ятьох – ще шукали, писала речниця міністерства охорони здоров'я пакистанській провінції Сінд Міран Юсуф у твіттері.

До того видання Dawn з посиланням на заяву міністерства охорони здоров'я провінції Сінд повідомляло про 60 загиблих. Однак невідомо, чи мова йде лише про пасажирів літака, чи також і про людей, на яких він впав.

Також місцева газета Doon повідомляла, що на самому літаку є й ті, хто зміг пережити падіння. У соцмережах опублікували фото одного з таких. Як стверджують, це голова Банку Пенджаба – Зафар Масуд.

Ще раніше мер міста стверджував, що загинули усі, хто був на борту, пише The Associated Press. Втім цю інформацію спростували місцеві ЗМІ, що показали тих, хто пережив катастрофу. Як відомо, спід уламків вдалося врятувати навіть кількох дітей. Відео порятунку людей вже поширили у мережі.

Зафар Масуд, авіакатастрофа у Пакистані
Зафар Масуд – банкір, що пережив авіакатастрофу в Пакистані

Пілот повідомляв про несправність

Міністр авіації Пакистану Гулам Хан заявив, що командир лайнера, що розбився володів великим досвідом, а повітряний засіб було технічно справне.

Пілот літака перед катастрофою повідомив про технічні несправності. Цю попередню інформацію, які надавали місцеві ЗМІ, підтвердив очільник Пакистанських міжнародних авіаліній Аршад Малік.

На аудіозаписі розчули, що в літаку виникла якась технічна проблема. Пілот сказав це при останньому етапі заходу на посадку. За словами Маліка, в чому полягала технічна проблема – наразі невідомо.

Цікаво також, що у Пакистані менш як тиждень тому лише дозволили відновити авіаційне сполучення всередині країни після карантину, пов'язаного з пандемією коронавірусу.

Місто Карачі у Пакистані: карта

Авіакатастрофа літака у Пакистані: коротко

Як відомо, пасажирський літак здійснював внутрішній рейс з міста Лахор до Карачі. Тобто, фактично летів уздовж кордону з Індією.

Падіння літака у Пакистані: дивіться відео

Вже у місті Карачі, яке й було пунктом призначення, виникли проблеми. Екіпаж літака буцімто скаржився на проблеми з шасі. Тож літак не міг сісти у місцевому аеропорту, де були вільними обидві смуги.