Також таліби додали, що це вони збили американський літак. Однак в афганській службі цивільної авіації повідомили, що борт впав з технічних причин.

До теми: У Росії літак з 77 пасажирами на борту здійснив екстрену посадку: що відомо

Також у повідомленні наголосили, що таліби не причетні до збиття військового судна. Версію про технічні несправності підтверджує і те, що на літак не має ознак збиття.

За словами директора підрозділу з контролю за повітряним рухом Гулама Масума, американський військовий борт розбився через відмову двигуна. Відомо, що пілот намагався здійснити аварійну посадку в аеропорту міста Шарана, що межує з Газні".

Що відомо про авіакатастрофу в Афганістані:

  • Літак впав вранці 27 січня у провінції Газні, що розташована у центральній частині Афганістану. Було декілька версій, чому могла статися авіакатастрофа.
  • Спершу не було точно відомо, який саме літак впав. Припускали, що це міг бути пасажирський літак з 83 людьми на борту. Місцеві ЗМІ заявляли, що розбився літак державної компанії Ariana Afghan Airlines. Однак в авіакомпанії цю інформацію спростували.
  • За кілька годин з'явилася інша версія – в Афганістані розбився американський військовий борт. Ісламісти передали: серед загиблих – кілька офіцерів і солдатів американської армії. Ввечері 27 січня американська сторона підтвердила цей факт, проте залишається небагатослівною.
  • На місці авіакатастрофи в Афганістані знайшли тіла американських військових. США забрали їхні тіла з місця аварії.