Українці, які перебували на борту – 28-річний Юрій Сон та 29-річна Яна Сон, повідомили у комітеті з надзвичайних ситуацій МВС Казахстану.

Зверніть увагу! Авіакатастрофа у Казахстані: опубліковано список загиблих і постраждалих – відео

Українців госпіталізували у місцеву лікарню. У Яни Сон діагностували компресійний перелом хребта та переломом дуг хребців справа. Юрій Сон госпіталізований з діагнозом компресійні переломи тіл хребців без порушення провідності спинного мозку.

Постраждалих українців відвідав представник Посольства України в Казахстані, повідомив у коментарі УНІАН директор Департаменту консульської служби МЗС України Сергій Погорельцев.

Особи при тямі. Перебувають у шоковому стані. Мають компресійні переломи хребців без порушення провідності головного мозку. Стан стабільний,
– сказав Погорельцев.

Він додав, що українців у лікарні в Казахстані відвідали родичі.

Детальніше про трагедію у відео:

Раніше офіційний представник комітету Нурсултан Нурахметов повідомив, що всі іноземці, які перебували на борту, живі.

Всього на борту літака перебувало п'ять членів екіпажу і 93 пасажири. Серед них були іноземні громадяни: двоє громадян України, один Киргизстану, один Китаю, інші – жителі Казахстану,
– йдеться в повідомленні.

Читайте детально: У Казахстані впав пасажирський літак, 15 загиблих, десятки поранених: фото та відео

Що відомо про авіакатастрофу у Казахстані

  • Вранці 27 грудня літак авіакомпанії "Бек Ейр" вилетів за внутрішнім рейсом Алмати – Нур-Султан. Однак зник з радарів невдовзі після зльоту.
  • Після вильоту з аеропорту літак втратив висоту, пробив бетонну огорожу, зіткнувся з двоповерховою будовою і впав біля житлового сектора. Аварія трапилася поблизу міста Алмати в районі селища Альмерек Талгарського району.
  • Наразі повідомляють про 12 загиблих та понад 30 поранених.

Відзначимо, що авіакомпанія Bek Air заснована в 1999 році і є першим у Казахстані лоукостером, які здійснює регулярні внутрішні та міжнародні рейси. Парк компанії складається з семи літаків типу Fokker-100. Вони були випущені компанією з Нідерландів, яка збанкрутувала 1997 року.