Загибель курсанта Олександра Ігоровича Скочкова підтвердили у Харківському національному університеті Повітряних Сил імені Івана Кожедуба, передає 24 канал.

Важливо Біля Чугуєва розбився літак АН-26 з курсантами на борту: все, що відомо – фото, відео

Відомо, що хлопець пішов в авіацію слідом за своїм батьком Ігорем Скочковим. Він навчався на третьому курсі та хотів стати штурманом. Однак професійний шлях хлопця обірвала страшна авіатроща під Чугуєвим і він загинув 25 вересня 2020 року.

Що відомо про загибель батька курсанта Скочкова

Батько Олександра Скочкова загинув у 2014 році. Він був штурманом літака ІЛ-76, який перевозив українських десантників в Луганськ. Тоді проросійські бойовики збили український військовий літак під час посадки в аеропорту Луганська.

На жаль, загинули усі 49 осіб, які були на борту літака, – 9 членів екіпажу та 40 військових Дніпропетровської 25-ї окремої повітряно-десантної бригади. Це стало найбільшою з початку АТО й одночасною найбільшою втратою ЗСУ за період її незалежності. СБУ встановила причетність Кремля до збиття літака.

Відтак, родина Скочкових за останні 6 років втратила в авіатрощі і батька, і сина.

24 канал висловлює щирі співчуття рідним і близьким сім'ї Скочкових.


Загиблі авіакатастрофах Олександр Скочков та його батько Ігор / колаж

Авіакатастрофа біля Чугуєва: головне

  • Ввечері 25 вересня неподалік від Чугуєва, що на Харківщині впав та загорівся військовий літак АН-26. На його борту перебували 27 осіб: 7 членів екіпажу та 20 курсантів.
  • Внаслідок авіаційної катастрофи 26 осіб загинули, один із курсантів – у стані середньої тяжкості перебуває у лікарні міста Чугуїв.
  • Для ідентифікації загиблих у катастрофі військового літака АН-26 біля Чугуєва потрібно буде провести ДНК-експертизи, оскільки тіла – дуже понівечені.
  • За дорученням президента України вже створили слідчу комісію, яка розслідуватиме причини трагедії.
  • На місці трагедії знайшли чорні скриньки. Вони вціліли і незабаром їх передадуть на розшифровку.

Авіакатастрофа біля Чугуєва 25 вересня
Авіакатастрофа біля Чугуєва 25 вересня / Інфографіка 24 каналу