У повідомленні посольства України в Республіці Іран мовилося, що за попередньою інформацією, літак розбився в наслідок аварії двигуна через технічні причини.

Про все: Український літак розбився в Ірані, на борту було 176 людей: останні новини, фото, відео

"Наразі версія теракту чи ракетної атаки виключається", – додали у посольстві.

Однак згодом повідомлення було відредаговане. У новій версії йдеться про те, що інформація щодо причин авіакатастрофи з'ясовується комісією.

Будь-які заяви щодо причин аварії до рішення комісії не носять офіційного характеру,
– додали у посольстві.


Скріншот першопочаткової заяви з сайту посольства України в Ірані

У свою чергу на брифінгу прем'єр-міністр Олексій Гончарук відмовився коментувати дії прес-служби посольства, додавши, що уряд з'ясує, чому так відбулося.

Зараз абсолютно точно рано говорити про якісь причини. Ми не будемо поширювати маніпуляції та версії до моменту результату офіційного розслідування,
– підкреслив очільник уряду.

Авіакатастрофа літака МАУ в Ірані: що відомо

Вранці 8 січня український літак Boeing 737 авіакомпанії "Міжнародні авіалінії України" розбився незабаром після вильоту з аеропорту Імама Хомейні в Тегерані. Літак здійснював рейс PS 752 Тегеран – Київ.

Важливо! Катастрофа сталася приблизно за годину після того, як Іран атакував ракетами американські бази в Іраку.

Під час брифінгу президент МАУ Євгеній Дихне повідомив, що літак був справним. Останнє технічне обслуговування літак пройшов 6 січня 2020 року, тобто за два дні до авіакатастрофи в Ірані.

На місці падіння знайшли чорну скриньку. За попередніми даними, авіакатастрофа сталася через несправність двигуна. Однак причини ще встановлюються.

На борту перебувало 176 людей: 167 пасажирів та 9 членів екіпажу. Ніхто із них не вижив.

Попередній список: В авіакатастрофі в Ірані розбилися 11 українців