Чоловік накинувся на поліцейських просто серед вулиць Авіаньйона 29 жовтня після 11 години ранку за місцевим часом. Про це повідомляє видання Europe 1.

До слова У Ніцці зі стрільбою спіймали терориста: відео затримання

Озброєний зловмисник під вигуки "Аллах Акбар" погрожував правоохоронцям пістолетом. Ті, довго не роздумуючи, відкрили вогонь у його бік. Також є інформація, що перед цим чоловік погрожував випадковим перехожим.

Відкривши вогонь, поліцейські знешкодили зловмисника. Від отриманих травм він помер на місці події. Інформації про постраждалих серед правоохоронців чи мирних цивільних немає.

Наразі поліція проводить розслідування того, що відбулося. Поки немає ніякої інформації, що цей напад якось пов'язаний з двома попередніми, які трапилися 29 жовтня.

Коротко про попередні напади:

  • Перший теракт (саме так його кваліфікує влада) трапився на південному-сході Франції, у місті Ніцці. Тут нападник убив трьох людей у церкві. Поліція поранила його під час затримання, але він вижив.
  • Друга атака трапилався в Саудівській Аравії, але напряму пов'язана з європейською державою. Тут у Джидді чоловік намагався напасти на охорону французького консульства. Його затримали під час нападу.