Першими про інцидент повідомили користувачі соцмереж – очевидці аварії – у місцевому Instagram-пабліку "Це Запоріжжя".

Важливо! Зеленський прокоментував ДТП, яке начебто спричинив кортеж президента

Спричинили ДТП начебто кілька автомобілів, що рухалася з Харкова. Мовиться про мікроавтобус та два Volkswagen Touareg. Ці авто намагалися обігнати колону автобусів з дітьми. На щастя, жертв та постраждалих серед дітей та дорослих немає.

Сильно постраждали лише легкові автомобілі, а один з автобусів із дітьми вилетів в кювет.

Фото з соцмереж із місця аварії на Запорізькій трасі:

"Перший Криворізький" уточнив інформацію у власників автобусів, що постраждали (підприємство "АрселорМіттал Кривий Ріг"). Виявилося, що аварія трапилася об 11:10 на дорозі Е105.

Автомобіль Volkswagen зіткнувся з шостим автобусом, а потім по дотичній із сьомим автобусом, які прямували в складі колони в дитячий оздоровчий табір" Буревісник". ДТП сталася з вини водія Volkswagen,
– розповіли на підприємстві.

Однак водії швидко та фахово зреагували на ситуацію, тож ніхто з дітей не постраждав. Їх пересадили у резервний автобус, щоб продовжити поїздку.

Дивіться відео, зняте очевидцями (з телеграм-каналу "Легитимный"):

За інформацією журналістів видання "Страна.UA", автомобілі, що спричинили ДТП з автобусами із дітьми належать до кортежу Президента України Володимира Зеленського. Однак самого глави держави там не було – з робочої поїздки на Херсонщину він повертався до Києва літаком.

Управління державної охорони України підтвердило, що один із автомобілів (мікроавтобус Volkswagen Transporter) таки належить до кортежу Зеленського. У цьому автомобілі "особовий склад УДО повертався з відрядження" до Києва.

Авто президента України серед учасників ДТП не було. Ще два автомобілі, які потрапили в аварію і які приписали до кортежу Зеленського, насправді до нього стосунку не мають і лише рухалися у тому ж напрямі.

Під час робочої поїздки до Херсонської області Володимир Зеленський окрім іншого відвідав контрольний пункт в'їзду-виїзду "Чонгар". З 2014 року це перший візит президента України на адміністративний кордон з окупованим Росією Кримом.