Як і анонсувала прес-служба народного депутата, 2 листопада Юрій Дерев'янко представив законопроект про імпічмент в наметовому містечку біля парламенту, де продовжуються протести.

Документ врегульовує діяльність президента країни, а також механізм припинення його повноважень у випадку порушення закону, державної зради чи іншого злочину. Вже 7 листопада законопроект будуть намагатися винести на порядок денний Верховної Ради.

Відсутність закону про Президента України призводить до того, що кожен з очільників країни розширював всупереч Конституції свої повноваження. Ці повноваження збільшувались з однією метою – щоб збільшувати владу президента і фактично сприяли узурпації влади,
– зазначив народний депутат Юрій Дерев'янко.

Водночас екс-заступник глави ГПУ Давід Сакваралідзе не впевнений, що законопроект внесуть до порядку денного Верховної Ради.

"Ніхто не буде навіть на порядок денний ставити такий закон, тому до вето не дійде. Повірте мені, закони швидко пишуться і швидко приймаються, якщо на це є політична воля", – заявив Давід Сакваралідзе.

Нагадаємо, що під Верховною Радою відбуваються мирні акції протесту. Люди вимагають політичну реформу, яка включає прийняття закону про імпічмент президента.