На перший погляд, стилістично – це роздутий Lexus NX. Однак, якщо придивитися, то можна помітити й унікальні штрихи. Приміром, затемнені задні стійки, завдяки яким дах наче парить.

Салон, натомість, вийшов більш строгим та якіснішим. Люксовості, крім шкіри, дерева й металу, додає нова мультимедійна система з 12,3-дюйморвим дисплеєм, пара окремих 11,6"-екранів для задніх пасажирів, а також великий панорамний дах.

Новий RX буде доступний у двох версіях. Перша – RX 350 з бензиновим 3.5-літровим V6. Тепер цей агрегат видає 300 конячок і працює з 8-ступінчастим "автоматом". Також покупцям запропонують гібридну модифікацію RX 450h з 300-сильним V6 і електромотором.

Читайте також: Автотехнології. В Україні стартували продажі новинок від Mazda

Крім того, паркетник вперше отримав адаптивне шасі Adaptive Variable Suspension, яке підлаштовує амортизатори під умови руху і зменшує крени в поворотах. А ще водій зможе обирати з трьох режимів роботи двигуна і трансмісії: Eco, Normal та Sport S. В опційному пакеті F Sport буде доступний ще й алгоритм Sport S+.

Варто відзначити і новий комплекс систем безпеки – Lexus Safety System+. Він об'єднує всі інші підсистеми – від контролю за розміткою до адаптивного "круїзу" і моніторингу сліпих зон.

Глобальні продажі нового Lexus RX стартують цієї осені. Коли авто приїде до України і якими будуть ціни – поки спрогнозувати складно.