Зі свого боку Азербайджан гарантує вірменам з Карабаху усі ті права і свободи, якими володіють азербайджанці. Про це Джейхун Байрамов сказав на 27-му засіданні ОБСЄ, пише 24 канал.

Важливо Азербайджан вперше оголосив кількість загиблих у Карабасі: дані

Він додав, що зараз у Карабасі починається новий, постконфліктний період. За його словами, це період реабілітації та відновлення мирного співіснування.

Азербайджан рішуче налаштований на реінтеграцію вірменських жителів нагірно-карабаського регіону в наш політичний, соціальний і економічний простір, гарантуючи їм усі ті права і свободи, якими володіють всі громадяни Азербайджану, незалежно від етнічного походження,
– зауважив Байрамов.

Алієв неодноразово наголошував, що вважає людей, які проживають у Нагірному Карабасі громадянами Азербайджану.

Що відомо про конфлікт між Вірменією та Азербайджаном?

27 вересня в Нагірному Карабасі загострилася ситуація, на спірній території почалися активні бої. Баку і Єреван оскаржують належність регіону з лютого 1988 року, коли він оголосив про вихід зі складу Азербайджанської РСР. Під час збройного конфлікту 1992 – 1994 років Азербайджан втратив контроль над Нагірним Карабахом і сімома прилеглими до нього районами.

Перемир'я у Карабасі: останні новини

  • Азербайджан, Вірменія та Росія підписали угоду про припинення бойових дій у Нагірному Карабасі. Також угода передбачала розміщення у регіоні російських миротворців.
  • У Вірменії угоду сприйняли вкрай негативно. Люди протестували та вимагали відставки уряду.
  • Попри масові протести, сторони конфлікту виконують умови угоди. Так, нещодавно Вірменія покинула Кельбаджарський район і 25 листопада в нього увійшла армія Азербайджану.