У центрі міста Джебраїл жодної цілої будівлі не залишили – усе зруйнували, лише військову частину відбудували. Про це заявив Ільхам Алієв під час поїздки в Джебраїл, повідомляє телеканал AzTV.

Цікаво Алієв прибув до Нагірного Карабаху: як його там зустріли – відео

Решту інфраструктури, зокрема житлові будинки, школи, громадські будівлі, буквально все зруйнували. Вони за все будуть відповідати в міжнародних судах,
– заявив президент Азербайджану.

Він пообіцяв, що у звільнені від окупації райони прибудуть міжнародні організації та експерти, які й підрахують вартість завданої за майже 30 років шкоди. Тоді Азербайджан буде домагатися компенсації.

Крім того, лідер Азербайджану пообіцяв, що вимагатимуть компенсації також за руйнування в Кельбаджарському районі. Мовляв, там вірмени вирубали дерева, руйнували школи й спалювали будинки.

"Вони знищували все це, думаючи, що азербайджанське населення ніколи сюди не повернеться, але вони глибоко помилилися – ми повернулися на свою рідну землю й все знову відновимо", – заявив Ільхам Алієв.

Детальніше про домовленості Азербайджану й Вірменії

  • За підписаними домовленостями, Вірменія залишається в Нагірному Карабаху, але ті території, які повернув Азербайджан, він залишає за собою.
  • Зокрема Вірменія має покинути Кельбаджарський, Агдамський і Лачинський райони. Вірменські війська звідти виведуть повністю.
  • Сторони також домовлялися провести обмін військовополоненими. Контролювати ситуацію з дотриманням домовленостей мають російські миротворці, які вже зайняли позиції в Нагірному Карабаху.