Всю цю інформацію у Вірменії спростовують. Дані про обстріли поширила пресслужба Міноборони Азербайджану.

Дивіться також Азербайджан розширив контрольовану територію в Карабасі

Оперативно-тактична ракета, випущена 15 жовтня о 10:44 Збройними силами Вірменії з території окупованого Губадлинського району, розірвалася на території Ордубадского району Нахчиванської Автономної Республіки. Мирні жителі і цивільні об'єкти не постраждали,
– мовиться у повідомленні.

Зауважимо, що Нахічеванська автономна республіка – це азербайджанський ексклав, що межує з Іраном і Вірменією.

Міноборони Вірменії, своєю чергою, спростовує цю інформацію і каже, що ніякого удару по Ордубадскому району Нахічеванської автономії не було.

До цього, вранці 16 жовтня, речник Міноборони Вірменії сповістив про начебто масштабний наступ Азербайджану в північному напрямку лінії фронту в Нагірному Карабасі. Він додав, що сили Азербайджану вдалося відкинути.

Коли виник конфлікт у Нагірному Карабасі?

Нагірний Карабах – регіон населений вірменами у складі Азербайджану. Боротьба за цю територію триває вже понад століття.

Поточний конфлікт фактично розпочався у 1988 році, коли Нагірний Карабах захотів вийти зі складу Азербайджанської СРСР і увійти до складу Вірменської. А наприкінці 1980-х провірменські сили за підтримки Єревана взяли Нагірний Карабах під свій контроль. Тривалий час конфлікт був замороженим, однак бойові дії відновилися 27 вересня 2020 року.