У мережі оприлюднили відео, яке підтверджує інформацію про масову втечу вірмен зі Степанакерта, повідомляє 24 канал.

Читайте також Вірменські військові опинилися в оточенні під Шуші, – Міноборони Азербайджану

На ролику помітно велику кількість транспорту – люди поспішають виїхати з Карабаху. Через це на трасі, що веде у сторону кордону з Вірменією, утворився величезний затор.

За словами спікера так званого "президента" невизнаної "Нагірно-Карабахської республіки" Ваграма Погосяна, станом на 9 листопада, Збройні сили Азербайджану перебувають на підступах до Степанакерта.

Вже під загрозою існування столиці. Якщо хочемо, щоб Шуші знову став нашим, був збережений Арцах (самоназва так званої "республіки" – 24 канал), слід докласти всіх зусиль для організації надійної оборони Степанакерта й інших напрямів лінії фронту,
– написав Погосян.

Вірмени тікають зі Степанакерта: дивіться відео

До слова, раніше в Азербайджані повідомили про взяття під контроль ще 23 наседлених пунктів у Нагірному Карабасі. Загалом від початку конфлікту (27 вересня 2020 року) війська цієї країни захопили понад 240 міст та сіл. Зокрема, міста Шуша, Зангілан, Джабраїл, Губадли і Фізулі, а також селище Гадрут. Водночас вірменська сторона цю інформацію заперечує.

Що відомо про конфлікт між Вірменією та Азербайджаном?

Він триває вже понад 30 років, однак наприкінці вересня 2020 року розгорівся з новою силою. Кілька разів сторони домовлялися про мир, але щоразу його порушували. Найгірше, що страждає мирне населення Нагірного Карабаху.

Шуші – місто, яке розташоване на дорозі, що поєднує вірменський кордон і так звану столицю невизнаної "Нагірно-Карабаської республіки" – Степанакерт.