"Бабин Яр – одна з найглибших ран, які завдав Голокост. Це наша спільна трагедія – перш за все, єврейського та українського народів. Вічна пам'ять невинно убієнним", – написав Порошенко у Facebook.

Читайте також: Трагедія Бабиного Яру: німці хотіли приховати, радянський уряд – забути. А що ми?

У зверненні до українців у зв'язку з 76-ми роковинами трагедії Бабиного Яру президент зазначив, що урочище Бабин Яр став місцем вічного спокою для понад 100 тисяч представників різних національностей – євреїв, українців, ромів та багатьох інших, а отже, "місцем нашої спільної пам'яті, спонуканням до збереження миру і міжетнічної злагоди в світі".

Порошенко наголосив, що сьогодні вся Україна є територією толерантності, поваги до життя і гідності кожної людини, вільного розвитку представників різних етносів і віросповідань.

"Засвоївши гіркі уроки минулого, Україна і весь цивілізований світ єдині у своєму прагненні вберегти людство від свавілля тоталітарних режимів та гарантувати право народів на безпечне і гідне життя. Вічна пам'ять невинно убієнним в Бабиному Яру, всім жертвам нацизму", – зазначив Порошенко.

Читайте також: Бабин Яр повинна облаштовувати держава, – В'ятрович

Прем'єр-міністр Володимир Гройсман також вшанував жертв трагедії Бабиного Яру.

"Сьогодні ми згадуємо жертв однієї з найстрашніших трагедій людства – подій у Бабиному Яру. День суму і скорботи. Наш обов’язок зберегти пам'ять про Бабин Яр та передати її наступним поколінням. Тільки пам'ять захищає від повторення помилок минулого", – написав він у Facebook.

Нагадаємо, 29 та 30 вересня 1941 року в Бабиному Яру зондеркоманда СС та другий батальон поліцаїв розстріляли більш ніж 33 700 чоловіків, жінок та дітей, переважна більшість з яких становили кияни єврейського походження. Торік під час відзначення роковин трагедії у Бабиному Яру було оголошено про створення у Києві Меморіального центру жертв Голокосту.