Про це повідомила пресслужба Банку Кредит Дніпро.

"Банк Кредит Дніпро значно наростив кредитний портфель корпоративних клієнтів. Так, на 01.11.2020 року він становив 1 938 млн грн. Основний приріст відбувся в період з 01.08.2020 до 01.11.2020 і становив 680 млн грн, що на 54% більше, ніж на 01.08.2020 р", – повідомила пресслужба банку.

Одним із драйверів зростання портфеля стала активізація використання клієнтами документарних операцій, уточнили в Кредит Дніпро. Банк почав співробітництво з міжнародними банками, які мають високий інвестиційний рейтинг Abu Dhabi Commercial Bank і Banque de Commerce et de Placements, що дозволило підсилити позиції фінустанови.

За останні 3 місяці наша команда суттєво збільшила кредитний портфель корпоративного бізнесу, зокрема, ми почали реалізовувати стратегію з секторального підходу, що істотно вплинуло на показники росту портфеля. Саме завдяки енергетичним, а також компаніям, які працюють на газовому ринку відбулося основне зростання кредитного портфеля, в тому числі внаслідок документарних операцій,
– підкреслила Тетяна Поплавська, заступник Голови Правління з корпоративного бізнесу.

Раніше Банк Кредит Дніпро повідомив, що активізував кредитування фізичних і юридичних осіб. Станом на 01.11.2020 активи банку перевищують 10,95 млрд грн, його статутний капітал – 1,28 млрд грн.

Нагадаємо, влітку 2020 року банк придбав відомий український бізнесмен Олександр Ярославський, власник і президент групи DCH. А в жовтні 2020 українське рейтингове агентство IBI-Rating надало банку довгостроковий кредитний рейтинг за Національною рейтинговою шкалою uaАА, що свідчить про його високу надійність і кредитоспроможність.