Очікується, що Джо Байден виступить зі зверненням у найближчі години. Про це з посиланням на власні джерела повідомляє CNN.

Цікаво "Не будьте вівцями": скандальні заяви Трампа та поточні результати виборів у США

Відомо, що Дональд Трамп хоче поставити під сумнів законність виборів. Саме тому, за даними джерел, Байден хоче негайно перейти в режим обраного президента. Також виборчий штаб Джо Байдена попередив, що Трампа можуть примусово випровадити з Білого дому.

Як ми сказали 19 липня, на цих виборах рішення ухвалює американський народ. І уряд Сполучених Штатів цілком здатний вивести порушників з Білого дому,
– заявив член виборчого штабу Байдена.

Виборчі перегони Трампа та Байдена: що відомо

Президентські вибори у США відбулися 3 листопада. Наразі Байден має 253 голоси з загальної кількості у 270, отже перемога в Аризоні та Неваді буде достатньою для оголошення Байдена тріумфатором перегонів. Натомість Трамп має 214 голосів.

Попри невтішне становище з результатами голосування Трамп заявив, що "виграє з рекордними цифрами" в історії США та звинуватив демократів у "маніпуляціях".

До теми Трамп хоче розпочати другий термін достроково, без перемоги на виборах, – ЗМІ

Вибори президента США: що варто знати

  • 3 листопада у США стартували 59 президентські вибори. Всього на виборах було 11 кандидатів, але основна боротьба триває між двома претендентами – Дональдом Трампом і Джозефом Байденом.
  • Раніше між Трампом і Байденом уже відбулися два раунди дебатів. Загалом під час виборчої кампанії Байден звинувачує Трампа у некомпетентності та підіграванню авторитарним режимам (зокрема, путінському).
  • Трамп, зі свого боку, стверджує, що син Байдена є причетним до корупційної схеми в українській енергетиці.