Нова заява Байдена про вибори президента США

Як зауважив демократ під час звернення до виборців, в його команди ще немає остаточних підсумків виборів, але цифри говорять, що перемога – близько.. Трансляцію своєї промови Байден транслював у твіттері.

До теми Вибори президента США: Байден виграв ще один ключовий штат

Ми збираємося виграти цю гонку. Просто подивіться, що змінилося з учорашнього дня. 24 години тому ми відставали в Джорджії (16 голосів виборників), тепер ми – попереду, і ми збираємося перемогти в цьому штаті. Також ми відставали в Пенсільванії (20 голосів), і ми збираємося виграти тут,
– наголосив Байден.

За його словами, він перемагає в Арізоні, а перевага в Неваді зросла фактично вдвічі.

"Ми збираємося набрати більше ніж 300 голосів виборників. Підтримка людей дозволить нам виграти цю гонку з явним відривом", – констатував політик.

Зауважимо, що для перемоги Байдену необхідно лише 270 голосів.

Дивіться відео промови Байдена щодо перемоги на виборах президента США

Зверніть увагу Трамп хоче розпочати другий термін достроково, без перемоги на виборах, – ЗМІ

Вибори президента США 2020: що варто знати

  • 3 листопада у США стартували 59 президентські вибори. Загалом на виборах було 11 кандидатів, але основна боротьба триває між двома претендентами – Дональдом Трампом і Джозефом Байденом.
  • Раніше між Трампом і Байденом уже відбулися два раунди дебатів.
  • Під час виборчої кампанії Байден звинувачував Трампа у некомпетентності та підіграванню авторитарним режимам (зокрема, путінському). Трамп, зі свого боку, стверджував, що син Байдена є причетним до корупційної схеми в українській енергетиці.
  • Вже після перших результатів голосування Байден заявляв, що його перемога – неминуча. Натомість Трамп стверджував про фальсифікацію на виборах та вимагав зупинити підрахунок голосів.