Штаб Байдена повідомив, що політик обговорив це питання з французьким президентом Еммануелем Макроном та британським прем'єром Борисом Джонсоном. Про це пише Интерфакс.

Зверніть увагу В Україні закрили кримінальне провадження проти Байдена

У розмові з Макроном Байден висловив зацікавленість у врегулюванні конфліктів в Україні та Сирії. Крім цього, він проявив інтерес щодо іранської ядерної програми.

Натомість, спілкуючись з Джонсоном, новообраний президент США розповів про бажання "працювати щодо таких тем, як Балкани і Україна".

Джо Байден та Україна: що варто знати

  • Коли Барак Обама був при владі у США, він доручив своєму віцепрезиденту Байдену курувати східноєвропейський напрямок, зокрема і Україну.
  • У квітні 2014 році Байден приїхав до України, аби продемонструвати підтримку Білого Дому новій владі. У червні того ж року він відвідав інаугурацію Петра Порошенка.
  • Вже через рік Байден знову прибув у Київ та виступив з промовою у Верховній Раді, аби підштовхнути депутатів до активніших дій у боротьбі з корупцією.
  • Після цього візиту Порошенко звільнив Віктора Шокіна з посади генпрокурора. Пізніше це стало приводом для звинувачень з боку Дональда Трампа на адресу Байдена.
  • Під час виборчих перегонів у 2020 році Байден пообіцяв і надалі підтримувати Україну в боротьбі з корупцією. А також надавати допомогу у відновленні територіальної цілісності.