Відповідне звання вони отримали за версією американського журналу Time. У ньому пояснили, за які саме заслуги відзначили Байдена та Гарріс.

Цікаво Система повертається: як Джо Байден виграв вибори в США

У журналі запевнили, що Байден заслуговує отримати звання "Людина року", адже він не просто переміг вибори президента в США – він отримав найбільшу кількість голосів за всю історію країни.

За зміну американської історії, за демонстрацію того, що сили співчуття більше, ніж люті, за те, що вони поділяють бачення зцілення у світі, Джо Байден і Камала Гарріс стали "Людиною року" за версією Time у 2020 році,
написав головний редактор Time Едвард Фельсенталь у твітері.

Він зазначив, що "Людиною року" вперше стала віцепрезидентка.

Що відомо про Камалу Гарріс

Її обрали віцепрезиденткою США від Демократичної партії у 2020 році. Варто зазначити, що вона стала першою жінкою на цій посаді. Окрім цього, віцепрезидентом США ніколи не була чорношкіра людина, а також людина азіатського походження. Камала Гарріс у всіх цих фактах перша.

Гарріс спочатку висувала свою кандидатуру на пост президента США. Однак вона передумала, коли Байден запропонував їй крісло віцепрезидента.

"Людина року" за версією Time: останні новини

  • У 2019 році журнал присвоїв звання 16-річній екоактивістці Греті Тунберг. Про неї масово говорили у світі через її емоційний виступ на саміті ООН.
  • У минулі роки журнал вручав це звання й таким людям: Марк Цукерберг, Папа Римський, Ангела Меркель і навіть Владімір Путін. Детальніше – тут.
  • У 2018 році "Людиною року" був Дональд Трамп.