Про принципово новий літак повідомив президент ДП "Антонов" Олександр Лось в інтерв'ю "Укрінформ".

Важливо Українська "Мрія" доставила другу частину найбільшого для Канади вантажу з Китаю

Лось зазначив, що літаки "Антонова" завжди вироблялися з частиною російських деталей. Тож, знадобилося чимало часу, щоб знайти нових постачальників та розпочати імпортозаміщення.

Це перший літак, який складається без жодної російської деталі. Нас звинувачують у тому, що кілька років ми не випускали серійні літаки. Але з початком воєнної російської агресії у 2014 році ми втратили не тільки ринок збуту, а й ринок постачання важливих компонентів,
– наголосив Олександр Лось.

Тепер зі стапелів державного авіабудівного підприємства "Антонов" зійшов планер першого серійного транспортного літака Ан-178 без російських деталей.

Актуально "Мрія" доставила в Україну вантаж з Китаю, який може побити світовий рекорд – відео

За його словами, конкретно на цьому типі літака приблизно дві треті обладнання корпорацій США, ще третина – вітчизняного виробництва.

Зазначимо, що раніше "Антонов" потрапив у скандал через співпрацю з Росією. На підприємстві заявили, що планують виконати певні роботи для російської авіакомпанії "Волга – Днєпр".

Що відомо про Державне авіабудівне підприємство "Антонов"?

Це український авіабудівний концерн, що займається розробкою, виготовленням та випробуваннями літаків. Саме на підприємстві "Антонов" створили найбільший вантажний літак у світі – Ан-225 "Мрія".