Минулого тижня суд став на їхню сторону та зобов'язав Bihus.Info спростувати заяву про "схеми" Гладковських. На це проєкт має 10 днів. Про це в ефірі 24 каналу говорив журналіст "Наших грошей" Денис Бігус.

До теми Справа Гладковського щодо схем в Укроборонпромі: суд визнав недостовірним матеріал Бігуса

Він проанонсував продовження розбірок уже в Апеляційному суді. За його словами, остаточне рішення суду має бути вже завтра.

Станом на сьогодні, зрозуміло, що зустрінемось в апеляції. Неминуче,
– заявив Бігус.

Він зазначив, що в наші дні дивуватись рішенням суду зараз "дещо непристойно". Проте команда "Наших грошей" не очікувала на це.

Сказати, що воно очікуване – ні. Але й не дивне. Я надзвичайно чекаю на завтрашній текст. Дуже хочеться побачити в деталях,
– зазначив Бігус.

На запитання журналіста про те, чи могли тиснути на суд, він відповів: "Статки родини Гладковських дозволяють придбати всі суди першої інстанції Києва та області, але це не привід говорити, що вони саме це і зробили", – підсумував Бігус.

Зверніть увагу Справа про корупцію в Укроборонпромі: одному з "хлопчиків" обрали запобіжний захід

Що відомо про масштабні розкрадання в Укроборонпромі

  • У лютому 2019 року розслідувачі з проєкту Bihus.Info з'ясували, що Ігор Гладковський, син на той час першого заступника секретаря РНБО Олега Гладковського, разом із Віталієм Жуковим і Андрієм Рогозою організували фірми-прокладки.
  • Через ці фірми вони поставляли оборонним підприємствам контрабандні російські деталі або деталі з українських військових частин.
  • Відбувалося це за завищеними у 2 – 4 рази цінами. За даними журналістів, розмір розкрадань становить щонайменше 250 мільйонів гривень.