Санкції стосуватимуться осіб, які "дуже натхненно намагалися втручатися у внутрішні справи Білорусі". Про це глава білоруського МЗС Володимир Макей заявив на пресконференції після зустрічі з російським колегою Сергієм Лавровим, повідомляє TUT.BY.

Цікаво Дали команду "фас", і вони гавкнули, – Лукашенко погрожує закрити кордони з країнами Балтії

"Ми раніше обговорювали й були спільні в тому, що санкції – абсолютно неприйнятний вид міждержавних відносин. Мені було дивно, що вже на другий день після виборів почали казати, що треба вводити санкції. Щоб реально оцінити ситуацію, треба час", – сказав Володимир Макей.

Він сказав, що білоруській владі вже відомо, проти кого діятимуть санкції, а тому там провели засідання й узгодили симетричну відповідь. Втім список осіб з країн Балтії, проти яких введуть санкції, не розголошуватимуть.

Що цікаво, після схвалення з боку Білорусі санкції проти країн Балтії діятимуть і в Росії. Так передбачено двосторонніми угодами про союзну державу. Про це пише російський Интерфакс.

У межах союзної держави в нас єдиний список нев'їзних осіб разом з Росією. Тому я думаю, що це має змусити їх певною мірою задуматися,
– розповів Макей.

Країни Балтії проти Росії

  • Латвія, Литва та Естонія заявили, що припинять торгівлю електроенергією з Білоруссю.
  • МЗС Латвії наклало санкції на 30 посадовців Білорусі. Серед них є і Лукашенко.
  • Литва надала притулок головній конкурентці Лукашенка і народній президентці Лукашенка опозиціонерці Світлані Тихановській.
  • На запрошення Естонії Тихановська виступить на засіданні Ради Безпеки ООН.