Про появу активістів у білоруському списку терористів повідомив сам телеграм-канал NEXTA live.

Цікаво У Мінську визначили зони впливу "деструктивно налаштованих громадян": що це означає

У списку вони розташовані на 725 й 726 місцях – одразу після кількох сотень громадян Сирії, Іраку й Афганістану, яких підозрюють у причетності до терористичних організацій.

До слова, серед причин для підозри в тероризмі, там де в інших випадках вказані терористичні організації, щодо Путила й Протасевича мовиться лише про причетність до опозиційних телеграм-каналів.

Обох засновників NEXTA підозрюють за статтею кримінального кодексу Білорусі про організацію масових безладів. За це їм загрожує до 15 років за ґратами.

список терористів, КДБ Білорусі
Список терористів від КДБ Білорусі / Скриншот

Що відомо про телеграм-канал NEXTA?

Він швидко набув популярності після початку протестів у Білорусі й став найбільш популярним у цій країні. Саме NEXTA був рушієм й основним джерелом правдивої інформації про протести.

Для цього було декілька причин, основною з яких є перешкоджання владою роботі опозиційних ЗМІ. Через проблеми з інтернетом і роботою інших соцмереж саме телеграм був чи не єдиним джерелом інформації.

Засновником телеграм-каналу є 22-річний білоруський журналіст Степан Путило, який нині живе у Варшаві. Його, до слова, крім Білорусі, шукає також і Росія.