Протести – вкрай радикальні, – МВС Білорусі

Протести, які змістились у Мінськ, стали організованими і вкрай радикальними. Про це заявив заступник міністра внутрішніх справ країни Геннадій Казакевич, інформує телеграм-канал речниці силового відомства Ольги Чемоданової.

Важливо Оточили "коридором" та били кийками: відео катувань білоруських протестувальників

Через це співробітники органів внутрішніх справ та військові не підуть з вулиць і у випадку необхідності застосовуватимуть спецзасоби та бойову зброю,
– повідомив Казакевич.

Разом з тим, за словами урядовця, протести по всій країні стають менш масовими та взагалі затихають. Проблема лише з Мінськом.

"Якщо вдень та ввечері це було каміння, пляшки, ножі… То вже ближче до ночі – барикади та підпалені покришки. Нічого спільного з громадянським протестом це не має", – наголосив Казакевич.

Лише 11 жовтня на акціях затримали понад 700 осіб

У МВС не шкодують епітетів для мітингувальників, називають їх "бойовиками", "радикалами" та "анархістами", які намагаються змусити Білорусь пройти шлях країн з "кольоровими революціями".

Що відомо про дії силовиків під час акцій?


Білоруські правоохоронці жорстко розганяють акції протесту, що стартували 9 серпня. Під час заворушень загинули щонайменше 5 осіб, більше ніж тисяча отримали травми. Силовики не гребують використанням кийків, водометів та сльозогінного газу. Детально про останні події у Білорусі можна прочитати тут.