Жіночий марш у Мінську

Жінки традиційно розпочали свою ходу з проспекту Незалежності. Потім колона рушила до площі Якуба Куласа. Про це повідомляє TUT.BY.

Читайте також Людей ґвалтували, їм відрізали волосся, – Тихановська про насилля режиму Лукашенка

Жіночий марш у Мінську 24 жовтня (Фото TUT.BY, "Радіо Свобода", "Наша Ніва", Белсат)

Проходячи проспект Незалежності та площу Перемоги, жінки скандували "Пошел вон, ты и твой ОМОН" ("Йди геть, ти і твій ОМОН") і "Забастовка" ("Страйк").

За словами очевидців, біля площі Перемоги силовики затримали дівчину з біло-червоною парасолею. Вона йшла окремо від колони. Також є інформацію й про другу затриману.

Перед початком заходу співробітники міліції перекрили виходи з підземного переходу до вічного вогню на площі Перемоги в Мінську. А біля стадіону "Динамо" можна було побачити автозаки. Крім того, спецтехніку помітили поблизу будинку культури профспілок.

Дивіться відео "Жіночого маршу" у Мінську:

Відео жіночої ходи у Білорусі:

До слова, аналогічний захід пройшов і в Гродно.

Дивіться відео з жіночого маршу в Гродно

Тим часом, у Мінську відбувся й провладний мітинг, але не нього прийшли від сили 20 осіб.

Що відбувається у Білорусі: останні новини

  • У Мінську 22 жовтня понад 100 людей з інвалідністю вийшли на акцію протесту. Вони вимагали, аби самопроголошений чинний президент Білорусі Олександр Лукашенко виконав вимоги мітингувальників та припинив свій режим.
  • Лідерка білоруської опозиції Світлана Тихановська 13 жовтня оголосила ультиматум режиму Лукашенка. Якщо влада Білорусі до 25 жовтня не виконає низку вимог, вся країна вийде на вулиці.
  • Білоруська опозиція отримала у 2020 році премію імені радянського дисидента Андрія Сахарова.
  • Детальніше про перебіг подій у Білорусі читайте тут.